Welkom op de website van het Noordelijk Akoestisch Adviesburo BV.

We zijn voornamelijk actief op het gebied van geluid en trillingen. Daarbij houden we ons hoofdzakelijk bezig met "geluid". Geluid, daar hebben we allemaal mee te maken. Zonder geluid zou ons leven anders zijn. We zouden onze omgeving anders ervaren, we zouden geen mensen horen, de communicatie zou anders zijn. Geluid, we hebben het nodig.

Geluid kan ook overlast zijn. Je eigen muziek horen is prettig, de muziek van de buren horen kan overlast zijn. We hebben onze industrie en vervoer nodig. We wonen dicht bij elkaar. We accepteren dan ook een bepaalde hoeveelheid geluid. Niet teveel. Daarvoor hebben we regels, normen en grenswaarden vastgesteld.

Voor het vastleggen van de hoeveelheid geluid en voor de toetsing aan grenswaarden of andere referentiekaders, zijn harde getallen nodig. Hier komt het Noordelijk Akoestisch Adviesburo in beeld.

Op onze website kan je meer lezen over de vakgebieden, over onze projecten, of kan je berekeningen uitvoeren via de knop Infotainment . Bereken de nagalmtijd, tel twee geluidsniveaus op, luister naar verschillende frequenties of naar de verschillen in geluidsniveaus. 

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, zie ook de  contactpagina , of laat een terugbel verzoek achter. We bellen je in de regel binnen een werkdag terug! 

Nieuws

maandag 27 oktober 2014

De gebruikers van een vergaderkamer ondervonden hinder als gevolg van een slechte akoestiek in die kamer. De ruimte werd als onplezierig, vermoeiend en hol ervaren. Ondanks de toepassing van een akoestisch plafond was sprake van een lange en hinderlijke nagalmtijd.

woensdag 17 september 2014

Het komt voor dat dakplaten (sandwichelementen) in een zomerse periode veel geluid maken. Onder invloed van de zon warmt het dak op, terwijl het ’s avonds weer afkoelt. Door snelle variaties in de temperatuur en/of de relatieve vochtigheid van de dakconstructie kunnen de dakplaten gaan kraken en knallen.

donderdag 12 juni 2014

In de afgelopen week hebben we het project nummer 5.000 aangemaakt! Taart! En het boek! Het project is een geluidsstudie naar de effecten van de theatervoorstel Het Pauperparadijs in Veenhuizen. Een bijzonder project naar het boek van Suzanna Jansen, een voorstelling over de geschiedenis van de paupers in de gestichten van Veenhuizen.

Meer nieuws

Afspraak maken?

Bel mij terug
login